Milloin taiteilija alkaa löytää taiteilijuutensa? Kuinka hän aloittaa taiteilijanuransa alueellaan?

Suomessa on tavallista liittyä paikalliseen taiteilijaseuraan. Pohjois-pohjanmaalaisia ja kainuulaisia visuaalisen alan taiteilijoita edustaa Oulun Taiteilijaseura -63 ry, joka tarjoaa alueensa taiteilijoille näyttelymahdollisuuksia ja muita heidän työssään tarvitsemiaan palveluita.

Näyttelyssä esittäytyy yksitoista syksyllä 2014 ja vuonna 2015 Oulun Taiteilijaseuran uudeksi jäseneksi valittua taiteilijaa. Osa heistä on kokopäiväisiä taiteilijoita. Yksi taiteilijoista työskentelee audiovisuaalisella alalla, osa on jo eläkkeellä päivätyöstään, osalla on jo pitkä taiteilijanura takanaan. Joukossa on monen ikäisiä taiteilijoita, joilla jokaisella on omat syynsä ja tapansa tehdä taidetta.

Näyttely keskittyy kunkin taiteilijan taiteellisen työn historiaan. Näkökulma syntyy taiteilijan ja näyttelyn kuraattorin, Mayumi Niiranen-Hisatomin, välisessä vuoropuhelussa. Tarjoamalla silmäyksiä taiteilijan elämään, näyttely vie matkalle uusien jäsenten menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaan.

Taiteilijat:
Ariadna Donner, Liisa Harju, Kaisu Heikkilä, Jukka Isokoski, Heikki Länkinen, Maria Markus, Lasse Nissilä, Silja Kejonen, Hannele Pussinen, Aulikki Ståhle ja Toni Iskulehto.

Kuraattori, tekstit:
Mayumi Niiranen-Hisatomi. Kuraattori on itsekin Oulun Taiteilijaseuran uusi jäsen vuodelta 2015.

Graafinen suunnittelu: Lasse Nissilä

Järjestäjä:
Oulun Taiteilijaseura -63 ry.

Kulttuuritalo Valve, Valvegalleria
Hallituskatu 7, 90100 Oulu

Avoinna: ma-pe klo 8-22, la-su klo 10-22. Vapaa pääsy.